Behandlingar

Akupressur

Som akupunktur, fast utan nålar. 

I kinesisk medicin tittar man på klientens obalanser och symptom, för att ta fram en personlig behandling, anpassad till det klienten söker hjälp för. 

Man tittar på hälsa ur ett holistiskt helhetsperspektiv - fysiskt, psykiskt, emotionellt och energimässigt.  Grundtanken är att frigöra blockerad energi/Qi. Vid obalans, brist på energi eller om det finns blockeringar av energiflödet så uppstår besvär, smärta, symptom och till sist sjukdomar.

Man arbetar med samma meridianer och akupunkturpunkter som vid traditionell kinesisk medicin (TKM). Under behandlingen så trycker terapeuten med fingertopparna på akupunkturpunkter på klientens kropp. Akupunkturpunkterna kan ses som slussar. När man trycker på dessa så reglerar man energiflödet i meridianen (energibanan) samtidigt som man påverkar nervsystemet och blodomloppet.  

Akupressur kallas även för stress-terapi, då dessa behandlingar är bevisbart lugnande, energi balanserande samt aktiverar kroppens självläkande förmåga. 

Akupressur kan hjälpa dig som har följande symptom/energi obalanser:

 • stress, utmattning, energibrist
 • huvudvärk, migrän
 • mens relaterade problem
 • fertilitets utmaningar
 • smärta i kroppen
 • sömnsvårigheter
 • mage- tarm problem
 • problem med andning/astma/allergi
 • känslomässiga blockeringar

Reiki

Reiki är en traditionell japansk holistisk behandlingsmetod som arbetar med kroppens naturliga läkningsprocess samt fyller på vårt energiförråd. 

Reiki betyder "universell energi" och den här energin finns runt omkring oss och inom oss. Reiki frigör stagnerad energi som ligger i vår emotionella, mentala och fysiska kropp samt förbättrar ditt energiflöde.

Reiki kan lindra smärta, reducera stress och ångest samt bidra till ett stärkt immunförsvar. Den mjuka handpåläggningen aktiverar kroppens "må-bra-hormon" oxytocin. Reiki bidrar även till förbättrad sömn och ger ökad avslappning. 

Behandlingen sker på massagebänk med filtar och kuddar. Du är fullt påklädd och om du vill så ligger du på en lagom varm IR-matta (läkande infrarött ljus). 

Reiki är oberoende av tro/livsåskådning och kan tas emot av alla. Man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera.   

Reiki på distans är vanligt som uppföljnings behandling efter en behandling IRL. Det är även ett bra alternativ om det är stora geografiska avstånd mellan dig och den som utövar Reiki.

Under en distans-session sitter eller ligger du på en plats där du får vara lite ifred och kan komma till ro. Jag skickar Reiki därifrån jag befinner mig. Vi har kontakt före och efter sessionen för att stämma av eventuella frågor och reflektioner.

Hur fungerar Reiki på distans? Eftersom Reiki är ett energiarbete som ej är begränsat av fysisk plats eller tid och rum, så fungerar det även på distans. Man kan jämföra det med att en fysisk behandling är som att använda internet via en kabel och Reiki på distans är som att använda internet via trådlöst wi-fi. Man kan likna Reiki-energin som vi jobbar med som "information som ligger i molnet" och som vi kan koppla upp oss till och tanka ned ifrån. Likt radiovågor så ställer vi in vår frekvens för att komma i kontakt med Reiki. Kvantfysiken visar oss att allt är energi, vi är energi och all energi är sammankopplad, därmed kan vi påverkas energimässigt på distans.

Qienergi

En energibalanserande behandling för dig som önskar djup återhämtning, ett harmoniskt nervsystem samt en aktivering av kroppens egna självläkande förmåga. En varm omhändertagande behandling för dig som älskar frekvenser, vibrationer och soundhealing.

Behandlingen består av:

 • Reiki
 • Klangskålsmassage
 • Akupressur med stämgafflar

Behandlingen sker på massagebänk med filtar och kuddar. Du är fullt påklädd och om du vill så ligger du på en lagom varm IR-matta (läkande infrarött ljus). Du kan även välja en doft (terapeutisk eterisk olja) som sprids i rummet under din behandling.